

SUPERFOOD Surowe kruszone ziarna kakao BIO
Opis
SUPERFOOD Surowe kruszone ziarna kakao BIO 21g - Purella
Pokruszone ziarna surowego kakao to „czekolada” w najczystszej postaci, czyli taka do której nie dodano cukru, mleka ani innych składników.
Kruszone ziarno kakao to wysuszone, sfermentowane, oczyszczone z łupiny, uprażone i rozgniecione ziarno kakaowca właściwego Theobroma cacao. Do Europy trafiło dzięki Krzysztofowi Kolumbowi. Warto wiedzieć, że zawarty w kruszonych surowych ziarnach kakao magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni czy przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Kraj pochodzenia: Peru.
Składniki: 100% kruszone ziarna surowego kakao bio.
Zastosowanie: kruszone ziarno kakaowe to doskonała alternatywa dla każdego miłośnika czekoladowych przekąsek. Mocno czekoladowe ziarna świetnie komponują się z filiżanką kawy czy herbaty. Można je zmieszać z orzechami i suszonymi owocami i potraktować jako dodatek do musli. Ziarna możesz również dodać do wypieków, jogurtu czy lodów. Zalecane dzienne spożycie to 3 g. Produkt odpowiedni dla wegan, naturalnie bezglutenowy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.
Prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Data ważności: 29.02.2024 r.